top of page
TTC_kleur-schaduw.png

TTC Academy wederom groot succes!

 

De eerste TTC Academy organiseerden we aan het einde van 2021 voor jongens en meisjes uit Hollandscheveld en omstreken, wat mede door de Covid maatregelen met nog een extra drie weken verlengd werd. Meer dan 30 speler hebben zich ingeschreven, zodat we op elke woensdag en vrijdag ongeveer 15 gedisciplineerde talenten hadden die zich volledig inzetten tijdens onze academies!

 

In de tweede TTC Academy, die we in februari en maart organiseerden, hebben we eerst de nadruk gelegd op het inslijpen van algemene technische vaardigheden. Denk hierbij aan het dribbelen, kappen en draaien, passen en trappen en afwerken op de goal. De snelheid van handelingen werd dankzij vele herhalingen steeds hoger en door middel van de vele afzonderlijke oefeningen kregen deze vanzelf een natuurlijk karakter, wat terug te zien was in spel- en wedstrijdvorm. Geweldig om te zien hoe de spelers zich in zes weken kunnen ontwikkelen!

 

In de tweede fase van deze Academy hebben we partijvormen centraal gesteld. Bij jeugdvoetbal moet je altijd in trajecten, opleidingsdoelen en coachdoelstellingen denken, waarbij de waarnemende kwaliteiten van de trainer-coach bepalend zijn. Door middel van het spelen in vereenvoudigde voetbalsituaties, zoals de partijvormen 2v2, 4v4, 7v7, worden spelinzicht en technische vaardigheden ontwikkeld, waarbij de doelstellingen centraal staan. De eindvormen vinden altijd plaats in wedstrijden in 4v4 en 7v7 en incidenteel 11v11 in kleinere vakken.   

 

Voor elke Academy probeer ik oefenwedstrijden te organiseren tegen clubs uit de regio om de TTC Academy spelers uit te dagen. Deze sessie wonnen we van vv De Weide en van vv Noordscheschut (o13)! Het was duidelijk dat de technische uitvoeringen van de spelers beter werden, wat vervolgens ook de snelheid van keuzes maken ten goede kwam. In de komende weken zetten we een TTC Academy selectieteam op met beste en meest gemotiveerde spelers van de Academy! Wordt vervolgd!

 

Op 12 mei gaan we weer verder met de derde academy! Wij hopen dat we veel nieuwe spelers, jongens & meisjes, kunnen verwelkomen! Tot slot bedanken wij sv. HODO, waar we de mogelijkheid krijgen om onze TTC Academies te houden.

 

Inschrijven voor de mei-juni ’22 TTC Academy kan hier!

 

Tot snel!

 

Theo ten Caat

 

DutchCan soccer

Logo website_Marcels Optiek.jpg
Logo website_Mulderij Assurantien.jpg
Logo website_Schoonmaakbedrijf Prent.jpg
bottom of page